map

Pages

keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Viimeinen kesälomapurjehduksemme Mainetalla

19.7.2016 Katanpää - Pleikilä 3nm




Kesälomapurjehduksemme viimeinen etappi oli lyhyt matka mantereelle lähimpään satamaan Pleikilään, jonne seuraava miehistö tuli autolla meitä vastaan. Viimeinen päivä menikin veneen huoltamiseen ja siivoamiseen, jotta seuraava miehistö pääsee purjehtimaan yhtä puhtaalla veneellä kuin minkä me olimme saaneet käyttöömme puolitoista viikkoa aikaisemmin. 




Huoltotoimenpiteisiin kuului mm. pilssin tyhjennys, potkuriakselin rasvaus, septitankin tyhjennys, vesitankin täyttö, tiskaus, vessan siivoaminen, lattian puhdistaminen, patjojen, täkkien ja tyynyjen kopistelu ja kannen pesu. Optimistisesti olimme arvioineet kaiken olevan valmista kahden aikaan Pleikilässä, mutta vaikka seuraava miehistö saapui vasta kolmelta oli hommat vielä pahasti kesken. Onneksi saimme heiltä lastenhoitoapua ja huoltotoimet nopeutuivat näin huomattavasti. 


Mainetan huoltoon kuuluu mm. Septitankin tyhjennys. Huomattiin imutyhjennyksen tehon paranevan huomattavasti kun ottaa koko letkun pois telineestä


Purjehdusreissustamme oli vielä yksi etappi jäljellä ennen kotiin paluuta, sillä Sussu oli tiedustellut Kustavissa mökkeileviltä sukulaisiltaan sattuisivatko he olemaan paikalla ja saimme kutsun käymään tällä erittäin luonnonkauniilla saaristomökillä. Kiitos kaunis vieraanvaraisuudestanne, oli erittäin mukava päätös purjehdusreissulle päästä ihailemaan merimaisemia rannalta käsin ja nauttia ihania grilliherkkuja mukavassa seurassa.


Merinäköaloja on monenlaisia, mutta tämän mökin terassilta meri todella näkyy


Kesälomapurjehdus päättyi meidän osalta, mutta Mainetta jatkaa matkaa ja etenemistä voi seurata edelleen tämän blogin kartalta. Jos haluatte lähettää viestiä Mainetalle välitän niitä mielellään.

Ensi kesänä purjehdimme jälleen ja toiveenamme on hankkia uudempi ja isompi vene hyvin palvelleen Mainetan tilalle. Mainetta on siis menossa myyntiin. Haluaisitko sinä olla Mainetan seuraava omistaja ja päästä itse purjehtimaan näille upeille vesille? Ota yhteyttä minuun, seuraa tätä blogia tai nettivenettä, kaupat voidaan tehdä kunhan vene saapuu reissultaan takaisin Helsinkiin. 


Tämän kesän purjehdustiimimme kiittää seurasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti