Aamulla täytimme veneen vesitankit ja lähdimme purjehtimaan kohti Houtskarin Näsbytä. Onneksi sääennusteet pitävät melko hyvin paikkaansa, sillä saimme purjehtia odotusten mukaisesti aurinkoisessa säässä sivutuulessa suuren osan matkasta. Sussu jopa totesi että kyllä tällaista purjehdusta jaksaa :)
Houtskariin saavuttuamme menimme suoraan sataman Grill Skagen -ravintolaan syömään varmastikin Saariston parhaat hampparit. "Helköttshamburgare" on tässä ravintolassa ehdoton valinta, jonka tilaamme joka kerta. Kokolihahampurilaisessa pihvinä on taitettu naudan lehtipihvi, lisämausteen tuo maukas majoneesi, runsas grillimausteseos ja rapea pekoni. Tämä yhdistelmä saa hampurilaisen maistumaan taivaalliselta. Pöytäämme sattui paikallinen lapsiperhe, jonka tyttö leikki mielellään Aadan kanssa. Olihan se luksusta nauttia hyvästä hamppariateriasta kaikessa rauhassa mukavien saaristolaisten seurassa.
Helköttshamburgaren pihvinä on naudan lehtipihvi, mausteena pekonia ja maukasta majoneesia |
Huomenna matkamme jatkunee (kyllä, täytyy aina käyttää konditionaalia, puhutaan kuitenkin purjehduksesta) kohti Ahvenanmaata ja Lappo -nimistä saarta. Huomiseksi on luvattu reipasta lounaan puoleista tuulta, joten matkan pitäisi taittua varsin kevyesti sivutuulessa.
Yleisön pyynnöstä pääsette katsomaan Mainetan sisätiloihin, olkaapas hyvät:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti