map

Pages

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Saariston parhaat Hampurilaiset

16.7.2016 Korpoström - Houtskari (Näsby) 17nm



Aamulla täytimme veneen vesitankit ja lähdimme purjehtimaan kohti Houtskarin Näsbytä. Onneksi sääennusteet pitävät melko hyvin paikkaansa, sillä saimme purjehtia odotusten mukaisesti aurinkoisessa säässä sivutuulessa suuren osan matkasta. Sussu jopa totesi että kyllä tällaista purjehdusta jaksaa :) 







Houtskariin saavuttuamme menimme suoraan sataman Grill Skagen -ravintolaan syömään varmastikin Saariston parhaat hampparit. "Helköttshamburgare" on tässä ravintolassa ehdoton valinta, jonka tilaamme joka kerta. Kokolihahampurilaisessa pihvinä on taitettu naudan lehtipihvi, lisämausteen tuo  maukas majoneesi, runsas grillimausteseos ja rapea pekoni. Tämä yhdistelmä saa hampurilaisen maistumaan taivaalliselta. Pöytäämme sattui paikallinen lapsiperhe, jonka tyttö leikki mielellään Aadan kanssa. Olihan se luksusta nauttia hyvästä hamppariateriasta kaikessa rauhassa mukavien saaristolaisten seurassa.


Helköttshamburgaren pihvinä on naudan lehtipihvi, mausteena pekonia ja maukasta majoneesia
Houtskarin Näsby on korkealaatuinen EU-rahalla bygätty vierassatama, jossa paikat on siistit ja palvelu pelaa. Satamat voi oikeastaan laittaa kahteen luokkaan, uusiin ja siisteihin, jotka ovat hakeneet EU-rahaa ja sitten vanhoihin ja rähjäisiin, jotka eivät ilmeisesti ole hakeneet EU-rahaa. Veneen sitloodasta miettii miksihän kaikki satamat eivät vain hae EU-rahaa ja laita paikkoja kuntoon? Aika täysiä ovat satamat näin heinäkuussa ja uusille satamille ja palveluille löytyy kysyntää.

Huomenna matkamme jatkunee (kyllä, täytyy aina käyttää konditionaalia, puhutaan kuitenkin purjehduksesta) kohti Ahvenanmaata ja Lappo -nimistä saarta. Huomiseksi on luvattu reipasta lounaan puoleista tuulta, joten matkan pitäisi taittua varsin kevyesti sivutuulessa.

Yleisön pyynnöstä pääsette katsomaan Mainetan sisätiloihin, olkaapas hyvät:





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti