map

Pages

tiistai 12. heinäkuuta 2016

Farmors Cafen kakkuöverit

12.7.2016 Hanko - Högsåra (Kejsarhamn) 25nm





Purjehdus Hangön läntisellä selällä oli tänään yhtä purjehduksen juhlaa, tuuli puhalsi navakasti sivuvastaisesta ja Mainetta kiisi kevyessä aallokossa kuutta solmua lähes koko matkan Hiittisiin asti. Jännittäviä hetkiä koettiin pian Hangon tulliniemen jälkeen kun isopurjetta kiristettäessä jalus irtosi kokonaan ja puomi heilahti hervottomasti sivulle. Jaluksesta petti sakkeli, ja sen jälkeen tuli kiire vaihtaa uutta sakkelia paikalleen, mutta harmiksemme veneestä ei löytynyt sopivaa. Reitti oli kääntymässä juuri liian vastaiseksi pelkälle keulapurjeelle kun kahden sakkelin yhdistelmästä saatiin toimiva kokonaisuus ja isopurje oli taas toimintakunnossa. Oli siinä tilanne päällä hetken aikaa.


Kuvan keskimmäinen sakkeli petti keskellä Hangon läntistä selkää

Reippaan purjehduspäivän päätteeksi laitoimme ruokaa veneellä ja otimme pienet päiväunet, joiden jälkeen lähdimme kävelylle Högsåran idylliselle kylänraitille ja kakkukahville kuuluisaan Farmors Cafe -kahvilaan. Farmors Cafe on ollut suosikkikahvilamme jo vuosien ajan, sen tunnelma on hieno ja kakut ja ruoat on aina olleet erinomaisia. Farmors Cafen erikoisuus on kakkubuffetti, jossa valitsemaansa kakkua saa itse leikata haluamansa kokoisen palan. Ja överithän siitä helposti seuraa.


Högsåran idyllistä kylänraittia


Pihatie Högsårassa


Farmos Cafen sisäänkäynti


Farmors Cafen kakkubuffetti. Harmi kun illalla kakut oli jo syöty aika loppuun
Kakkuöverit. Kuvassa kahden (yhden) purjehtijan annos

2 kommenttia:

  1. Ei auta varmaan hirveästi hermoilla, kun yllättävä tilanne iskee keskellä selkää-hienosti selvisitte! Kiitos kahvilavinkistä, jos ikinä tuollapäin tulee liikuttua, syön itsekin kakkuöverit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi saatiin sakkeli korjattua, muuten olisi ollut hetken vielä enemmän tilanne päällä. Moottori kuitenkin viimekädessä pelastaa yllättävistä tilanteista, ei tässä mitään vaaraan vielä päässyt syntymään. Farmors Cafesen menisin seuraavan kerran viikonloppuna ja kokeilisin saaristolaisbufeeta, se vaikuttaa erittäin lupaavalta ☺

      Poista