map

Pages

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Rantareittiä Lähteelään

8.7.2016 Helsinki - Lähteelä 24 nm




Lähteelään purjehdittiin tai oikeastaan ajettiin moottorilla tiukassa vastatuulessa, mutta ennakko-oletuksista poiketen oikein aurinkoisessa kesäsäässä. Purjeita kokeilimme pari kertaa matkan aikana, mutta tuuli oli aivan liiaksi vastainen meidän perhepurjehdukseen. Käytimme moottoripurjehduksen hyväksemme ja poikkesimme Gåsgrundin jälkeen rantareitille, joka on erittäin hieno vaihtoehto suojattomalle Helsingin ja Porkkalan väliselle ulkoväylälle. 




Lähteelä oli yllätykseksemme lähes täynnä veneitä. Vasta vähän ajan kuluttua tajusin, että nythän on perjantai ja purjehduskausi on parhaimmillaan, jolloin yleensäkin satamissa on ruuhkaa. Onkohan isyyslomani jatkunut jo liian pitkään kun ei oikein pysy enää mukana viikonpäivissä tai kuukausissakaan?


Lähteelä oli melkein täynnä veneitä


Solakka Mainetta on lähes aina mahtunut täysiinkin satamiin
Huomenna ohjelmassa on Porkkalan selän ylitys, mikä on myötäisessä tai sivutuulessa mukavaa, mutta vastatuulessa tuskallista hommaa. Sääennusteen mukaan puolen päivän jälkeen tuulen pitäisi kääntyä lännestä lounaaseen, mikä olisi suhteellisen hyvä tuuli selän ylitykseen. Seuraavan päivän kohde voi olla Elisaari, Jussarö, Tammisaari tai Byxholm, riippuen miten matka lähtee etenemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti