map

Pages

torstai 14. heinäkuuta 2016

Kryssillä Korpoströmiin

14.6.2016 Helsingholmen - Bergholm - Korpoström 30nm




Tänään kryssittiin koko päivä


Huomiseksi on luvattu rankkaa sadetta koko päiväksi, joten päätimme hakeutua johonkin hyvään palvelusatamaan ja pitää huoltopäivän. Korpoström oli houkuttelevampi vaihtoehto kuin Nauvo, joten päätimme purjehtia sinne. Matkaa tälle legille on kartalla noin 22 mailia, mutta tänään sivuvastainen oli hiukan liian jyrkkä suuntaamme nähden, joten päätimme antaa periksi periaatteellemme ja kryssiä vastatuuleen. Luovit mukaan lukien matkaa kertyi tänään 30 mailia. Eipä tarvitse ihmetellä miksi vastatuulipurjehdus on niin hidasta ja raskasta hommaa. Videolla näkyy kuinka vastatuuleen purjeditaan: 




Neljän tunnin kryssimisen jälkeen miehistö alkoi olla melko rasittunut matkanteosta ja pysähdyimme luonnonkauniiseen Bergholmiin laittamaan ruokaa. Rantautuessamme laituriin moottorista ei yllättäen mennytkään pakki päälle. Onneksi rantaudumme aina yhden solmun nopeudella, minkä pystyy pysäyttämään jalalla vastaan ottaen. Päätin konsultoida moottorin veneen asentanutta Veneakselistoa ja sain ohjeet irroittaa vaihdevaijeri ja kokeilla suoraan vaihteistosta meneekö pakki päälle. Avasin konetilan, mutta en alkanut konetta purkamaan kun huomasin että pakki menee päälle, mutta pienellä viiveellä. Riittää kunhan toimii, mutta tuo pitää korjata viimeistään kun Mainetta palaa kotisatamaan.


Jotain häiriötä pakissa on mutta kun kuitenkin toimii, ei kannattane purkaa juuri nyt

Korpoströmiin saavuimme lopulta kuuden aikaan ilta-auringon paistaessa ja olimme erittäin helpottuneita kun näimme jo kaukaa satamassa olevan vielä runsaasti poijuja vapaana. Koko päivän huoletti mahdammeko saada paikkaa, sen verran traumatisoivia kokemuksia oli kahden edellispäivän täpötäydet satamat jo neljältä iltapäivällä.


Korpoströmin satama on hieno

Loppureissumme ajan vaikuttaisi puhaltavan lounatuuli, joten joutunemme muuttamaan suunnitelmiamme eteläiselle saaristomerelle purjehtimisesta. Mieluiten purjehdimme vain myötäiseen, ja lounatuulella tästä eteenpäin jatkanemme Iniön, Kustavin ja Brändön suuntaan. Eteläinen saaristomeri kyllä houkuttelisi, mutta tuuli, sää ja purjehdustiimimme huomioiden pohjoiseen ja luoteeseen suuntaaminen vaikuttaa nyt järkevimmältä ratkaisulta. Huomenna olemme hyvin todennäköisesti koko päivän satamassa, mutta lauantaina matka taas jatkuu.

2 kommenttia:

  1. Hienosti välittyy teidän lomatunnelmat tänne kotisohvalle asti. Mikä videokamera teillä on käytössä? Olisi kiva saada pieni videokatsaus veneen sisätiloista ja lyhyt kooste miehistön nuorimman jäsenen puuhista.

    Markus ja Sirpa

    VastaaPoista
  2. Kamera on Gopro hero 4 session. Ihan hyvä, mutta hiukan buginen ja todella tarkka muistikortista. Eiköhän nämä toiveet ole toteutettavissa, pitää vähän siistiä sisätiloja ennen kuvaamista ☺ Sisätilavideo on ollut suunnitelmissa, mutta kuvaaminen on kaatunut tähän asti kotoiseen sekamelskaan.

    VastaaPoista