map

Pages

sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Uusi miehistö Ajolanrannasta ja luoteistuulella Houtskariin

4.7.2017 Kotisatama - Ajolanranta (23nm) 
5.7.2017 Ajolanranta - Houtskari Näsby (23nm)





Uusi miehistö oli tulossa kyytiin Rymättylän Ajolanrannasta, mikä tiesi meille koko päivän kryssimistä vastatuuleen Airiston yli luoteeseen. Melissalla kryssiminen on onneksi melko helppoa: Autopilotilla voi ajaa haluamaansa tuulensuuntaa, vendan voi tehdä automaattisesti ja kuskin tehtäväksi jää lähinnä keulapurjeen halssin vaihto. Seuraavassa videossa vendan teko näkyy käytännössä: 


Ajolanranta on lähinnä kotisatama ja vieraille on vain muutamia paikkoja uloimmalla laiturilla. Muuten varsin suojainen satama on avoin luoteistuulelle ja meillä oli melko levoton yö veneen heiluessa aallokossa. Ajolanrannassa on kuitenkin aika hyvät palvelut myös vierasveneille, rannassa on kahvila ja siistit wc - ja suihkutilat. Satamaa voi suositella miehistön vaihtoon ja huoltoon, mutta lomanviettoon satama ei tunnelmaltaan oikein sovellu. 
Ajolanrannan vierasvenepaikat on luoteistuulelle avoimella paikalla ensimmäisessä laiturissa. Vene keikkui melkoisesti yön aikana.

Ajolarannan koti- ja vierasvenesatama

Laiturien sovitus kallioon ei ole aivan Örön vierasvenesataman viimeistelyn tasoa


Seuraavana päivänä jatkoimme luoteistuulen navakasti puhaltaessa myötäisen suuntaan Houtskariin. Alkuperäinen suunnitelmamme oli valita pohjoisempi reitti, mutta kokemuksesta opittuna suunnitelmiin ei kannata lukittautua jos tuulet ei ole suotuiset. Houtskarissa houkutteli myös hyvä vakioravintolamme Grill Skagen, suojaisuus ja hyvät fasiliteetit. Laitoimme veneen tämänkesäisen tapamme mukaan peräparkkiin sivutuulessa, mikä oli hiukan haastavaa. Onneksi saavuimme satamaan aikaisin ja tilaa oli vielä runsaasti. Peräparkissa on sekin hyvä puoli kun useimmat laittavat keula edelle laituriin ja tuuleen päin, on peräparkille parempi puoli yleensä melkein täysin vapaana. 

Houtskarin täyden palvelun vierasvenesatama.

Mediterranean mooring. Tilaa on hyvin molemmin puolen laiturin tuulen puolella, useimmat kiinnittävät veneensä suojan puolelle.


Kesälomaviikon 2 miehistö lounaalla Grill Skagenissa

Kesäloman kunniaksi täytimme kumiveneen ja kävimme Houtskarissa soutelemassa

Grill Skagenissa vakiovalintamme on Hellköttburgare, eli hampurilainen, jonka välissä on lehtipihvi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti