map

Pages

keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Erinomaista palvelua Kastelholmassa

8.7.2017 Sottunga - Kastelholm (26nm)





Kastelholman satama yllätti heti saapuessamme positiivisesti kun vastassa oli henkilökuntaa ohjaamassa vapaaseen satamapaikkaan. Tällaista palvelua on satamissa toisinaan, mutta kun halusimme tyhjentää ensin septitankin tuli poika auttamaan kiinnityksessä ja auttoi tyhjennyslaitteen käytössä. Imuletkua poika ei sentään pitänyt, mutta palvelualttius oli aivan odottamatonta. Oli erittäin mukava saapua tähän suojaiseen ja kauniiseen satamaan, jossa lahden toisella puolella on siistit golfkentän nurmikot ja vieressä näkyy Kastelholman linna. Voi sitä rumemmassakin ympäristössä kesäpäivänsä viettää.

Jääkaappiongelmamme kuitenkin jatkui. "Saariston satamat" -fb -ryhmässä joku osasi epäillä jääkaappiongelman syyksi alhaista jännitettä, mikä kuulosti melko tutulta ongelmalta jo edellisen veneen ajoilta. Ajaessamme moottorilla jääkaappi alkoi kylmenemään normaalisti, mutta ongelma palasi kun kone sammutettiin. Mittailimme jännitteitä akun navoista, sähkötaulusta ja kylmäkoneelta ja totesimme jännitteen laskevan huomattavasti sähkötaulun ja kylmäkoneen välillä, mikä todennäköisesti aiheutti tämän ongelman. Kylmäkone on alijännitesuojattu ja alle 10 voltin jännitteellä kompressori lakkaa toimimasta. Suunnittelimme vetävämme uudet sähkökaapelit sähkötaululta kylmäkoneelle jännitehäviön estämiseksi ja kun selvitimme kaapelitarvetta sataman isännälle lähti hän välittömästi kotoaan hakemaan pari kelaa sähkökaapelia ja toi vielä kolvin ja tinaakin. Lopulta kaapelit jäi asentamatta kun aikamme mittailtuamme kaappi alkoi kylmenemään kuin itsestään. Ehkä koneessa oli jokin kosketushäiriö, sillä jännite koneella nousi riittävälle tasolle ja jääkaappiongelmat olivat tältä erää takanapäin. Pilaantuneita ruokia tämä ei enää pelastanut vaan muovikassillinen ruokaa jouduttiin heittämään menemään.

Kastelholmassa olimme lopulta kaksi yötä koska satama oli oikein miellyttävä. Kävimme tutustumassa viereiseen Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseeoon ja Kastelholman linnan pihaan. Sisälle linnaan emme tällä kertaa ehtineet, yllättävän nopeasti päivät kuluvat ihan vain veneellä kesästä nauttiessa.


Kastelholman linna

Perinteinen Oolantilainen rakennus Jan Karlsgården -ulkoilmamuseossa

Juhannussalko

Kastelholman linnan pihaa


Sataman henkilökunta auttoi kaikkia rantautumisessa

Grillasimme kertakäyttögrillillä possun ulkofilettä. Ei oikein toiminut, sillä tuulta oli liikaa ja grilli ei kuumenut tarpeeksi

Mittailimme jääkaapin kylmäkoneen jännitteitä koneen käydessä ja todettiin että aika alhaiset ovat 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti