map

Pages

sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Mainetta on myyty ja jotain uutta on tiedossa pian!



Mainetta meni kaupaksi lopulta varsin vaivattomasti parin esittelykerran jälkeen toiselle ostajaehdokkaalle helmikuussa. Vene oli toki myynnissä puoli vuotta, mutta syksyllä ainakaan Mainetan kaltaisen veneelle ei vielä ollut ostajia. Kiinnostusta Mainettaa kohtaan oli selkeästi kuitenkin koko ajan kun seurasi nettiveneen ilmoituksen ja esittelyvideoiden katselukertoja, minkä ansiosta olin melko varma että kun kevät koittaa, puhelin alkaa soimaan ja niin todellä kävikin :)


Hymy on herkässä hyvien kauppojen jälkeen!
Uusi omistaja lupasi ottaa vastuun veneen kevätkunnostuksesta ja vesillelaskuista ja eräänä kauniina keväisenä iltana Mainetta oli hävinnyt Puotilan venesatamasta kohti uusia tuulia. 

Siinä se vielä viime talven vietti pressun alla. Mainetta poistui eikä sitä sen koommin ole näkynyt


Uuden veneen hankinnassa olemme päässeet viimein loppusuoralle ja näillä näkymin kaupat uudesta ja tilavammasta purjeveneestä tehdään ensi perjantaina. Täytyy myöntää että käytetyn purjeveneen hankinta ei ole erityisen yksinkertaista hommaa. Veneen hankinnastaprosessista täytyy kirjoittaa erillinen blogikirjoitus, niin paljon vaiheita ja asioita hommaan liittyy. Sen verran uudesta veneestä täytyy kuitenkin paljastaa, että siinä tulee olemaan kolme hyttiä, rattiohjaus, kaasuhella, lämmin vesi ja tiikkikansi. Vuosien ellei vuosikymmenen haave on nyt toteutumassa ja pääsemme purjehtimaan mukavammin pidempiä reissuja, uusi vene tulee toimimaan ikään kuin "kesämökkinä merellä". 

Jaamme uuden veneen toisen pariskunnan kanssa, minkä ansiosta noin kolmen- neljän viikon kesälomapurjehdukset tulee olemaan mahdollisia. Ensi kesänä tulemme hyvin todennäköisesti purjehdimaan suurilta olin Ahvenanmaan saaristossa, mutta myös Ruotsin puolella käynti on toteutettavissa. Uudelle veneelle voi kutsua vaivattomasti vieraita, mikä ei ole ollut mahdollista Mainetalla ja mitä olemme kovasti kaivanneet. Yhdessä purjehtiminen on mukavaa ja mahtavaa saada jakaa tätä upeaa harrastusta ystävien ja sukulaisten kanssa.

2 kommenttia:

  1. Onnea myynnistä! Löysin tämän blogin noiden kivojen You Tube -videoiden myötä, mitä olet sinne kuvannut ja ladannut. Kiitos niistä :-) Jään siis innolla seuraamaan uusia tuulia!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Kaupat uudesta veneestä tehtiin perjantaina ja todennäköisesti lähdetään tulevana viikonloppuna ensipurjehdukselle. Tunnelmia uusista tuulista on siis tiedossa pian.

    VastaaPoista