map

Pages

perjantai 13. heinäkuuta 2018

Viikon kuluttua purjehditaan




Purjehduskuume alkaa uhkaavasti kohota seuratessa Melissan reissua toisen porukan purjehtiessa upeita satamia Saaristomerellä jo toista viikkoa. Meidän purjehdusvuoromme alkuun on enää vajaa viikko ja edessä on kolmen viikkoa merta ja saaristoa, tuulta ja satamaelämää. Tähän saakka purjehdussäät ovat olleet erinomaiset ja toivomme niitä tietysti riittävän meidänkin reissulle. Lähdemme liikkeelle Nauvosta ja purjehdimme sieltä vaimon siskon kanssa Ahvenanmaalle ja päädymme Maarianhaminaan. Gasti vaihtuu ystäväperheeseen, jonka kanssa palaamme Saaristomerelle ja  säiden salliessa kiertelemme mahdollisimman monta kivaa saarta ja satamaa Saaristomeren kansallispuiston tuntumassa. Lopuksi purjehdimme veneen omalla miehistöllä takaisin Espooseen. 

Tässä muutamia satamia, joissa kiinnostaisi käydä tänä kesänä:

Berghamn



Olemme kerran pysähtyneet Berghamnissa syömässä kesällä 2016, mutta tällöin emme ehtineet tutustua saareen paremmin. Saarella ylläpidetään saariston perinnemaisemaa ja kuvien perusteella vaikuttaa olevan saaristoidylliä parhaimmillaan.


Bodö



Bodön sataman hampurilaisia kehutaan ja tämä yksin riittää syyksi tutustua tähän satamaan, joka sijainniltaan sopii suunnitelmiimme erinomaisesti .

Fårön hiekkarannat



Fårön hiekkarantoihin liittyy seuraavanlainen suunnitelma: Melissa ankkuriin, kumiveneellä rannalle, grilli pöhisemään ja lapset uimaan. Rantaelämää auringonlaskuun saakka ja aina välillä lisää syötävää ja juotavaa veneeltä. Vaatii toteutuakseen täydellisen sään, mutta ainahan saa haaveilla!


Sommaröstrand



Sommaröstrandissa emme ole vielä käyneet, vaikka satama sijaitsee hyvällä paikalla Tammisaaren edustalla. Sataman leivonnaisia kehutaan, joten tänne Melissa todennäköisesti suuntaa matkalla kotisatamaan.

Foderholms Sundet





Foderholms Sundet on yksi mahdollisista luonnonsatamista, joita toivottavasti pääsemme tänä kesänä kiertämään. Melissan tekniikka on kunnossa ja resurssit riittää paremmin, joten ehkä haaveemme luonnonrauhaisista satamista toteutuu. Tässä satamassa ankkuroidutaan vain keula-ankkurin varaan, minkä kokeileminen houkuttelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti