map

Pages

maanantai 28. elokuuta 2017

Vihdoinkin kotisatamassa!

20.7.2017 Korpoström - Kotisatama (20 nm)



Korpoströmissä heräsimme aamulla ja mietimme mitä teemme kun moottorista puuttuu jäähdytysnestettä. Ajatukset isommastakin viasta moottorissa kävi mielessä, mutta päätin kuitenkin konsultoida asiantuntijaa ja soitin veneen keväällä tarkastaneelle Paraisten venekeskukselle. Sain neuvoja puhelimessa olemaan huolehtimatta liikaa jos öljyn väri on normaalia ja lisätä vain jäähdytinnestettä tai vettä puuttuvan tilalle. Kun tämä oli tehty lähdimme liikkeelle ja pääsimme ilman ongelmia kotisatamaan. Olo oli erittäin huojentunut kun vene oli viimeinkin kiinni ja pääsimme kuin pääsimmekin turvallisesti perille. 

Rantautumisen jälkeen oli vielä melkoinen urakka veneen laittamisessa kuntoon seuraavaa reissua varten. Olimme jo täyttäneet polttoainesäiliön ja tyhjentäneet septitankin, minkä lisäksi siivosimme veneen sisältä, kuivasimme pilssin, pesimme kannen, haimme lisää kaasua, kopistelimme tekstiilit, tyhjensimme vedet ja laitoimme veneen muutenkin kuntoon.


"Haasteet kuuluvat purjehtimiseen ja sopivina annoksina ne ovat todellista purjehduksen suolaa."

Kaiken kaikkiaan kolmen ja puolen viikon kesälomapurjehduksemme oli varsin antoisa, mutta monet vastoinkäymiset varjostivat purjehdusta. Lisäksi tekisimme jotain toisin seuraavalla kertaa. Melissa sopii parhaiten noin 4-6 hengen miehistölle ja mahdollisesti ensi kesänä mitoitamme vieraiden määrän tähän. 

Tekee mieli listata reissullamme sattuneet vastoinkäymiset:
  1. GoPro -kameran kuvausvarsi mereen 5.7.2017 @ Houtskari
  2. Jääkaappi lakkasi toimimasta 7.7.2017 @ Sottunga
  3. Vieraalla puhkesi korvatulehdus 8.7.2017 @ Kastelholm
  4. Kakkaa naamalle septitankin tyhjennyksen yhteydessä 12.7.2017 @ Maarianhamina
  5. Lompakon hävittäminen 13.7.2017 @ Degerby
  6. Kaasua ei ollutkaan saatavilla vaikka etukäteen varmistettiin 14.7.2017 @ Kökar
  7. Moottorin jäähdytysvesi lakkasi kiertämästä ja pakoputki suli 17.7.2017 @ Jurmo
  8. Moottorissa liian vähän jäähdytysnestettä 18.7.2017 @ Korpoström



Aika paljon sattui ja tapahtui. Juuri enempää ei yhteen reissuun olisi tarvinnut tulla vastoinkäymisiä.  Tätä postausta kirjoittaessa toisen omistajapariskunnan kesälomapurjehdus on jo takanapäin ja mekin teimme viime viikonloppuna onnistuneen viikonloppupurjehduksen. Kesälomapurjehduksemme jälkeen teknisiä ongelmia veneessä ei ole enää ollut, josta tietysti hiukan herää kysymys miksi kaiki ongelmat sattuivat juuri meidän reissulle? Kun aikaa reissusta kuluu, pystyy ongelmia tarkastelemaan vähän objektiivisemmin. Haasteet kuuluvat purjehtimiseen ja sopivina annoksina ne ovat todellista purjehduksen suolaa.

Alla olevassa kuvassa näkyy päivittäiset legit ja nopeudet. Reissumme oli datan perusteella aika rento, legit oli noin 20 nm mittaisia ja väliin mahtui useita välipäiviä. Rentoa eteneminen toki oli ja jos vene olisi toiminut moitteettomasti, olisi reissu voinut olla todella onnistunut. Laitan tähän loppuun vielä muutamia kuvia reissun huippuhetkistä.





Aurinkoista satamaelämää Kökarissa

Kiviä Rödhamnin kallioilla

Veneitä sumussa Maarianhaminasta etelään

Veneitä Lemströmin kanaalissa Maarianhaminassa

Kastelholman linnan pihaa

Koiravahdin pelastus aamulla liikkeellelähdön jälkeen

Pyykkiä kuivumassa auringon laskiessa Kökarissa

Kihdin ylitys

Melissa peräparkissa Houtskarissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti