map

Pages

perjantai 12. heinäkuuta 2019

Sandhamn, Waxholm ja Wasahamn

7.7.2019 Sandhamn (Ruotsi) - Waxholm (Ruotsi) (24nm)
8.7.2019 Waxholm (Ruotsi) - Wasahamn (Ruotsi) (11nm)


Sandhamn (Ruotsi)

Sandhamn oli ensimmäinen satama meren ylityksen jälkeen tänä kesänä.


Sandhamnissa on täydellinen saariston puutaloidylli. Talot on upeita ja erittäin hyvässä kunnossa kaikin puolin.
Heti Ruotsin puolelle tultuamme huomasimme miten paljon vilkkaampaa vene- ja laivaliikenne on täällä. Suomessa päivässä näki vain muutamia veneitä ja satamissa oli hyvin tilaa, Ruotsissa toisia sai väistellä koko ajan. 



Luotsiveneitä Sandhamnissa. Nämä(kin) ovat vähän isompia ja hienompia kuin Suomessa

Ruotsalaiset ymmärtää viihtyisyyden ja puutarhojen päälle.

Meri ja veneet näkyy hienosti talojen välistä

Ruusuista tulee hiukan mieleen Visby


Sandhamn on kuninkaallisen pursiseuran (KSSS) keskus ja purjehduskilpailuja ja harjoituksia voi seurata lähes päivittäin

Satamatunnelmaa. Sandhamn ei ole satamista kaikkein rauhallisin, mutta elämää täällä riittää. Veneitä ja ihmisiä on paljon ja kaikki ovat hyvällä tuulella

Sandhamnin satama on valtava ja palvelut on hyvät. Palveluihin kuuluu kauppa, suihkut, vessat, vesi-, sähkö ja septintyhjennys ja polttoaine sekä ravintola- ja hotellipalvelut. Satamamaksu oli meidän veneelle todella suolainen 49 euroa.


Waxholm (Ruotsi)


Waxholm on tunnettu linnastaan ja on ikään kuin Tukholman kaupunginosa. Saarelle pääsee autolla ja bussilla suoraan keskustasta.
Waxholmin satama on suosittu pysähdyspaikka ennen Tukholmaa. Tukholman keskustan satamat, kuten Wasahamn on niin suosittuja, että niihin täytyy pyrkiä jo ennen puoltapäivää ja Waxholm on sopivan lähellä. Waxholmissa käytetään välimereltä tuttuja "mooring laineja", joiden toimintaan kannattaa perehtyä etukäteen. 


Ruotsissa osataan käyttää tarpeeksi isoja perälippuja. Tässä esimerkkisuoritus. Parhaat hipoo veden pintaa. Kunnon lakana pitää olla!


Wasahamn (Ruotsi)


Tukholma näkyvissä! Ruotsin säät olivat ensimmäisinä päivinä yhtä koleat kuin Suomessa

Melissa Wasahamnissa. Soitimme etukäteen ja varmistimme että on tilaa. Sataman palvelu on kuitenkin hiukan kehnoa, sillä ketään ei ollut näyttämässä paikkaa vaikka todellakin olisi tarpeen. Satama on todella ahdas ja ruuhkainen ja käytännössä vain pari venettä mahtuu tekemään manoovereitä yhtä aikaa. Sataman sijainti Wasamuseon on kuitenkin niin hyvä että veneitä on riittää

Wasahamnissa sattui olemaan samaan aikaan MV Dirona, jonka kanavaa seuraan. Dirona on upea Nordhavn 52, joka on ainoita sarjavalmisteisia moottorivenemerkkejä, joilla voi ylittää valtameriä. Dirona on Yhdysvalloista ja käynyt tänä kesänä myös Suomessa.

Wasahamnissa vaihdettiin miehistöä ja perhe tuli laivalla jatkamaan purjehdusta. Muutaman satama- ja Tukholmapäivän jälkeen matka jatkui kohti Ruotsin saaristoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti