map

Pages

lauantai 11. elokuuta 2018

Utön majakkasaarella

31.7.2018 Bänö ön - (Kökar Helsö) - Utö (37nm)

Utön majakka



Aamulla oli melko sankka sumu ja näkyvyyttä oli vain noin 200 metriä. Alkumatkan ajoimme kapeaa kapeaa Bergskärin ja Salsön välistä 1,8 metrin väylää, mikä oli hiukan jännittävää. Toisaalta viittoja oli paljon jolloin tiesi tarkalleen missä on. Samalla huomattiin että viittojen paikkoja on vaihdettu ja vuoden vanhat Navionicsin kartat on jo vanhentuneet.

Sumu pysyi vaikka saavuimme väljemmille vesille ja lopulta ajoimme sumussa melkein koko päivän.





Illalla Utöhön saavuttuamme sumu hälveni ja aurinko paistoi. Utön laiturilla on puitteet kunnossa. En muistanutkaan miten hieno miljöö Utön kylällä onkaan

Utössä on luotsiasema ja hienoja luotsiveneitä

Saaristolaistunnelmaa


Kävimme juttumassa paikallisia. Saarelaisten mukaan talvella lunta voi kinostua yhdessä yössä useampia metrejä. Kesällä on paljon miellyttävämmät olosuhteet :)

Utössä on suhteellisen hyvät palvelut ja jopa kauppa, josta saa plussaa. Vettä laiturilta ei saa ja vesivessoja tai suihkuja veneilijöille ei ole tarjolla päälaiturilla. 

Maisema laiturilta


Sitloodassa istuskellessa saattoi ihailla Utön majakkaa ilta-auringossa
Söimme Nachos Grandea. Meksilainen ruoka on helppo valmistaa ja toimii veneolosuhteissa erinomaisesti
Venevajoja Utössä
Karien kohdalla on näkyvän hylyn viimeiset vedenpäälliset osat juuri ja juuri havaittavissa. Kuva on otettu Majakan luota kalliolta etelään.
Maisema Utössä
Kävimme opastetulla majakkakierroksella. Maisema majakan ikkunasta merelle
Utön majakan sisältä. Majakassa on myös kirkkosali kerrosta ylempänä
Kahvilarakennus, jonne satamaksu maksetaan. Veneilijöiden kannattaa varautua kattavaan tenttaukseen: Nimi? Veneen nimi? Mistä tulossa? Minne menossa? Kuinka monta veneessä? Onko "Pidä Saaristo Siistinä" -jäsenyys? Eivät sentään vaatineet liittymään mihinkään. Näin GDPR -säädösten voimaantultua mietinpähän vain onko henkilörekisteriselosteet ajan tasalla? Pitäisiköhän laittaa mailia Utöhön jonakin syksyn pimeänä iltata ja vaatia saada haltuuni kaikki heidän minusta keräämänsä henkilötiedot? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti