map

Pages

keskiviikko 8. elokuuta 2018

Bänö ön laguunissa

30.7.2018 Maarianhamina (Länsisatama) - Bänö ön (29nm)










Maarianhaminasta lähdettyämme seuraava etappimme oli Utö, mutta matka on aivan liian pitkä yhdelle päivälle, jotenvalitsimme matkan puolivälistä sopivan luonnonsataman. Bänö ön laguunin suojaisuus mietitytti, koska tuuli puhalsi kaakosta. Huoli oli kuitenkin turha, sillä Tristonkläppen saaren takaa löytyi erittäin suojainen ankkuripaikka 3-4 metrin syvyisestä lahdesta. Lahti soveltuu ankkurointiin erinomaisesti: pohja on mutaa johon ankkuri tarttuu hyvin, lahti on matala, jolloin ankkurikettinkiä ei tarvitse laittaa kovin pitkästi ja kareja ei ole. Lahden erinomaisuuden tiesivät muutkin ja päivän mittaan lahti tuli täyteen veneitä.

Aluksi olimme lahdessa kahdestaan kuvan 50-jalkaisen sinisen veneen kanssa. Molemmissa veneissä on kolme hyttiä, mutta sinisessä lienee hiukan väljempää. Kippari kävi meitä juttuttamassa ja sanoi että hyvin riittää tilat hänelle ja vaimo kun ovat kahdestaan liikkeellä.

Bänö ön rannat soveltuvat myös hyvin kiinnittymiseen. Oikeat paikat kannattaa katsoa esimerkiksi Turun Partio-Sissien satamakirjasta


Hetken päästä veneitä oli useampia. 



Aamun koittaessa ankkurissa oli meidän lisäksi viisi venettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti