map

Pages

tiistai 31. toukokuuta 2016

Vallisaari - upea luonto lähellä Helsinkiä

30.5.-31.5.2016 Lähteelä - Pihlajasaari - Vallisaari - Kotisatama



Itätuuli jatkoi puhaltamistaan, joten päätimme puksutella rantaväylää moottorilla takaisin Helsinkiin. Matkalla Lähteelästä Pihlajasaareen poikkesimme lounashampparilla Haukilahden venesatamassa, jossa on ihan hyvä ravintola ja ennen kaikkea veneen saa parkkiin terassin eteen. Illaksi ajoimme vielä Pihlajasaareen. Sää oli erittäin aurinkoinen ja kaunis melkein koko reisumme ajan, alkukesän helteet hellivät meitä minilomamme aikana.

Aikuiset ja lapset nauttivat aurinkoisesta säästä ja Pihlajasaaren hiekkarannoista.

Seuraavana päivänä ohjelmassa oli tutustuminen äskettäin puolustuvoimien käytöstä luovutettuun ja virkistyskäyttöön avattuun Vallisaareen ja viereiseen Kuninkaansaareen. Vallisaari on jännittävä paikka, jossa on edelleen alueita, jonne ei saa mennä, linnoituksia, tykkipattereita, vanhoja ammusvarastoja ja hiukan karmaiseva historia: Vallisaaren tapahtui räjähdysonnettomuus vuonna 1937, jossa kuoli 12 ihmistä. Lisää Vallisaaren historiasta voi lukea esim luontoon.fi -sivulta.

Vallisaari on ennenkaikkea ulkoilupaikka, saarissa kiertää kävelyreitit, joiden varrella on upeaa varsin luonnontilaista luontoa, hienot maisemat yli Helsingin ja saaristoon, historiallisia tykistöpattereita, punkkereita ja hienoja koskemattomia rantoja. Vallisaaren palvelut on niukat, joten omat eväät ja hyvät kengät kannattaa ottaa mukaan.


Hiekkaranta Kuninkaansaaressa

Vallisaaressa on uudet hienot laiturit joihin on helppo rantautua. Vallisaaressa ei saa yöpyä.

Rehevä koskematon luonto vaikuttaa paikoin melkein viidakolta

Näköalapaikka Kustaanmiekkaan ja Suomenlinnaan

Vallisaaresta on upeat maisemat Helsingin saaristoon

Vallisaaresta Kuninkaansaareen johtaa rakennettu kannas


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti