map

Pages

maanantai 30. toukokuuta 2016

Haasteita ankaroliinan kanssa Lähteelässä

28.5.-30.5.2016 Helsinki - Lähteelä



Kesäloman alun kunniaksi lähdimme neljäksi päiväksi purjehtimaan Helsingin lähisaaristoon. Toukokuun lopussa puhalsi tasainen itätuuli, joten päätimme lähteä länteen myötätuuleen , koska ei voi koskaan tietää kääntyykö tuuli seuraavina päivinä. Ensimmäinen yö vietettiin Espoon Gåsgrundissa ja seuraavana päivänä purjehdimme erinomaisessa aurinkoisessa säässä sivumyötäisellä Porkkalan Lähteelään. 


Lähteelässä rantauduimme uudehkon Hanse -veneen viereen poijukiinnituksellä. Kuten alla olevasta kuvasta näkee, laituri oli muuten täysin tyhjä. Naapurivene lähti liikkeelle melko pian rantautumisemme jälkeen, mutta ilmeisesti liian pitkä juoksuköysi jumittui laituriin ja tuuli painoi heidän veneensä meidän ankaroliinan päälle. Erinnäisten vaiheiden jälkeen meidän poijuhaka oli kiinni Hansen kölissä tai potkurissa ja ainoa vaihtoehto oli soittaa meripelastusseuran sukeltaja irrottamaan poijuhaka. Onneksi meidän loma jatkui vielä ja meillä ei ollut kiire minnekään vaikka olikin sunnuntai-iltapäivä.


Mainetta ja Hanse


Meripelastus saapui illalla ja irrotti pahasti vääntyneen poijuhaan. Onneksi on meripelastusseura! Ammattitaitonen erinomaisesti varustautunut porukka saapui auttamaan muutamassa tunnissa ja tekivät työn varsin kohtuulliseen 150€ hintaan. Naapurivene tietysti maksoi tämän laskun.

Hausta yksityiskohta on, että Hanse-vene oli lähdossä viikon päästä tapahtuneesta vuodeksi  Atlantinkierros -purjehdukselle. Toivotamme onnea matkaan ja parempia rantautumisia :)



Johonkin se on osunut kun on taittunut ihan mutkalle. Saatiin tilalle uusi poijuhaka.


Mainetta täysin tyhjässä satamassa seuraavana aamuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti