map

Pages

sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Kesälomapurjehdus: Hiittinen


6.7.2022 Elisaari - Hiittinen (Österviken, ankkuri) (50nm)



Tänä vuonna kesälomapurjehdimme saaristomerelle ja takaisin omalla porukalla. Meillä ei siis ollut edellisen vuosien luksusta, eli toista miehistöä, joka purjehtii veneen takaisin kotisatamaan. Aikaa purjehdukselle oli reilu pari viikkoa ja tämän vuoksi etenimme ripeästi loman alussa kohti saaristomerta. Olin tyytyväinen tähän legiin Elisaaresta Hiittisiin, vaikka matka oli pitkä, muutamalla tauolla jaksotettuna saimme matkan taitettua kohtuullisen sujuvasti ottaen huomioon miehistömme, joka koostuu kahdesta aikuisesta ja neljästä pienestä lapsesta. Hiittinen oli meille uusi paikka luultavasti sen matalan sataman vuoksi, jonne ei pääse purjeveneellä. Pitkän legin jälkeen ankkuroituminen Hiittisen Östervikenin suojaisaan lahteen sopi meille erittäin hyvin, kun ei tarvinnut matkan aikana miettiä vähääkään onko mahdollisesti kohdesatamassa vielä tilaa saapuessamme myöhään illalla.

Kaupan asiakkaat voivat jättää veneensä tähän laituriin. Syvyyttä en lähde arvailemaan, sillä tulimme kumiveneellä rantaan.

Hiittinen näyttää upealta aamuauringossa. Kiinnittymislaituri on vasemmalla.

Osa miehistöstä valmiina nousemaan kumiveneeseen

Hiittisen luonto on karua ja kaunista

Leikkikenttä välittömästi kaupan ja sataman läheisyydessä. Vieressä on myös kahvila. Jätepistettä, vettä tai muita palveluita veneilijöille ei ole tarjolla

Taloja rannassa. Taustalla näkyy Hiittisen kirkko

Lapset mahtuvat hyvin vielä samalle hiekkalaatikolle

Kylämaisemaa

Hiittisen kirkko ja hautausmaa

Matalat ja komeat männyt varjostavat ja reunustavat Hiittisten teitä 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti